Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΟΜΟΡΦΕΣ
       ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ
                   ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!
Διπλώνουμε ένα ορθογώνιο χαρτί κάνσον στη μέση, στο μέγεθος που θέλουμε και το κόβουμε, όπως βλέπουμε στην διπλανή εικόνα. Έπειτα κόβουμε ίσες λωρίδες από χαρτί κάνσον σε διάφορα χρώματα και τα κολλάμε στο αυγό. Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, κόβουμε περίγραμμα, κρεμάμε μια κλωστούλα και έχουμε ένα όμορφο αυγό. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και οντουλέ χαρτί για τις λωρίδες, μόνο που είναι δύσκολο να κοπεί από τα νήπια.Η κουνελοφατσούλα που βλέπουμε στα δεξιά μας, είναι πολύ εύκολη. Πάνω σ'ένα χαρτόνι σχεδιάζουμε με τον διαβήτη έναν κύκλο, στο μέγεθος που θέλουμε. Φτιάχνουμε και κόβουμε αυτιά σε χρώματα άσπρο και ροζ,από κάνσον.Τα κολλάμε πάνω στον κύκλο. Έπειτα κολλάμε βαμβάκι σε όλη την επιφάνεια του κύκλου. Βάζουμε  δυο μαύρα σύρματα πίπας για μουστάκια, ένα ροζ για στόμα, μια μυτούλα από ροζ βαμβάκι και κολλάμε τέλως και τα ματάκια. Έτοιμη η κουνελόφατσα!Βράζουμε πολύ καλά άσπρα αυγά. Αφού κρυώσουν βουτάμε το δάχτυλό μας σε ατλακόλ και κάνουμε βούλες σε διάφορα σημεία πάνω στο αυγό. Στη συνέχεια βουτάμε το αυγό σ'ένα μπολ από χρυσόσκονη. Όταν το βγάλουμε φυσάμε καλά και καθαρίζουμε την υπόλοιπη χρυσόσκονη. Έτσι φαίνονται μόνο οι βούλες. Μπορεί να γίνει με διάφορα χρώματα χρυσόσκονης.
Για τα διπλανά αυγουλάκια που βλέπουμε στα δεξιά μας, χρησιμοποιούμε ένα μπαλόνι, το οποίο φουσκώνουμε στο μέγεθος ενός αυγού. Στη συνέχεια μέσα σ'ένα πλαστικό πιάτο ανακατεύουμε ατλακόλ με λίγο νεράκι. Βουτάμε μέσα βαμβακερή κλωστή σε όποιο χρώμα θέλουμε και αρχίζουμε να την τυλίγουμε γύρω απ'το μπαλόνι. Αφήνουμε μερικά λεπτά να στεγνώσει καλά κι έπειτα σπάμε το μπαλόνι και το βγάζουμε από το αυγό.
Τα κλωστένια αυγά είναι πολύ εντυπωσιακά  κρεμασμένα αλλά και βάζοντάς τα μέσα σε ένα καλαθάκι.
Αριστερά σας μια γλυκιά και χαρούμενη κατασκευή. Χρωματίζουμε αυγοθήκες με τέμπερες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Ζωγραφίζουμε ματάκια, μυτούλα και κολλάμε για ουρά πούπουλα χρωματιστά. Βάζουμε μέσα βαμμένα αυγουλάκια, στο ίδιο χρώμα αντίστοιχα.

Αν θέλουμε,  μια λύση αντί για καλαθάκι,  είναι να
πάρουμε πλαστικά ποτηράκια και να κολλήσουμε με το πιστολάκι σιλικόνης μάτια, μυτούλες και άλλες λεπτομέρειες. Μέσα στα ποτήρια βάζουμε
χρωματιστό χάρτινο χορτάρι και τοποθετούμε εκεί το αυγό μας.


Πατρονάκι για κολάζ.
 Καλαθάκι με αυγά και έναν
φιόγκο.
Αυγουλάκια διακοσμημένα με όσπρια!


Με ατλακόλ και κλωστές,
έχουμε το διπλανό αποτέλεσμα, σ'ένα καλά βρασμένο αυγό.
Εύκολη κατασκευή. Στο μπροστινό μέρος ενός φακέλου κολλάμε για μουστάκια σύρματα πίπας, για μύτη ένα πον-πον, ζωγραφίζουμε ματάκια, κόβουμε και κολλάμε αυτιά. Έτοιμος ο λαγός!
 Αν τον ανοίξουμε, όλο και κάτι θα βρούμε μέσα!


 Ο τάφος του Χριστού.

Αφού χρωματίσουν μια εικόνα του Χριστού τα παιδάκια μας, 
κόβουν τον τάφο.  Με διπλόκαρφο ανοίγει κλείνει.
 Τον κύκλο μέσα τον κόβουμε εμείς.

Με ξυλάκια παγωτού σχηματίζουμε τρεις σταυρούς.          


Σ' ένα οποιοδήποτε κουπάκι βάζουμε χάρτινο χορταράκι
και τοποθετούμε τους σταυρούς.


  
Με πράσινο χαρτόνι,  κομμένο όπως βλέπετε στα αριστερά σας και ένα πράσινο ξυλάκι,  φτιάχνουμε βαγιόφυλλο.Αυγοθήκες σε σχήμα λαγού.
Κόβουμε τον κύλινδρο από το χαρτί υγείας στη μέση και αφού φτιάξουμε μια φατσούλα κουνελιού σε χρωματιστό κάνσον και ζωγραφίσουμε τα χαρακτηριστικά του, κολλάμε το ένα με το άλλο.ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΟΥΛΕΣ!
Διπλώνουμε ένα χαρτόνι στο χρώμα και το μέγεθος που θέλουμε και κολλάμε πάνω και κάτω χρωματιστή κορδέλα. Σχεδιάζουμε έναν σταυρό σ'ένα άλλο χαρτόνι, τον κόβουμε και τον κολλάμε πάνω στην κάρτα. Διακοσμούμε το σταυρό κολλώντας βαμμένα τσόφλια από αυγό. Πέρναμε το σταυρό γύρω γύρω μ'ένα γκλίτερ.

Σ'ένα όμορφο χαρτί ή απλό κάνσον σχεδιάζουμε με καφέ μαρκαδόρο κλαδάκια. Κόβουμε πολλά πολύχρωμα και διάφορα αυγουλάκια, όλα στο ίδιο μέγεθος και τα κολλάμε πάνω στα κλαδάκια. Στη βάση κόβουμε και κολλάμε ένα κοτοπουλάκι και μια γλαστρούλα. Επειδή τα χρωματιστά χαρτόνια είναι ακριβά, μπορούμε και με απλά κάνσον, με χαρτί γλασσέ ή και βελουτέ να φτιάξουμε αυγουλάκια.

Σε αυτές τις κάρτες
 που βλεπετε δεξιά σας,
 απλά 
σχεδιάζουμε και κολλάμε πάνω στα περιγράμματα
χρωματιστά τσόφλια από βρασμένα αυγά.
Όμορφο αποτέλεσμα!
                                                                                              

Μια απλή και εύκολη καρτούλα όπου το αυγό με τις λεπτομέρειές του είναι φτιαγμένα από τσόχα. Στα αριστερά σας.Ακόμη θα έχει χαρούμενο αποτέλεσμα και η διακόσμηση αυγών με κουμπιά, σύρματα πίπας, βαμβάκι χρωματιστό. Αρχικά όμως σχεδιάζουμε τα αυγά, τα κόβουμε κι έπειτα τα κολλάμε σε κάρτα. Κατόπιν τα διακοσμούμε.

Απλές καρτούλες.

Άλλη μια απλή κάρτα, αριστερά,
 με κλωστές πάνω στο αυγό
 και χαρτί γλασέ για φόντο.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!